söndag 17 oktober 2010

Joakims födelsedag

Idag fyller Joakim år och det skulle firas med lite fika och eventuellt bio på kvällen men det blev fika på sjukhuset istället. Jag träffade Martin på förmiddagen som berättade att han skjutsat Jocke till akuten i går kväll och att han nu ligger kvar då han drabbats av hjärtmuskelinflammation. Vi bestämde oss för att åka dit och fira honom där.

Vi kom upp på sjukhuset, jag, Miryan, Martin (och vår paranoida vän som vägrar vara med i bloggen men låt oss kalla honom Birk),  med tårta fast vi var osäkra på om han fick äta det eller ej men tänkte att vi kan ju äta den och ta kort och hoppades att Joakim skulle uppskatta det. Av en slump hade jag också en limpa cigaretter som stod upp ur jackfickan vilket resulterade i ett makabert skämt med sjukhuspersonalen med slutklämmen, det e mina cigg så vi syns väl snart?
Det var bara några av de dumheter som tog plats på sjukhuset.
I samma sekund vi kom dit tog vi över avdelningen med alldeles för höga röster, påstridighet vid sjuksköterskedisken, en snygg borderline-entre (mest av mig som stormade in till personalen med klackarna hårt smattrande i backen, en tårta i högsta hugg och inledningsfrasen,
-Hej, ni har gjort ett bra jobb men tårtan är inte till er. Vart hittar vi Joakim?)
och fler dåliga skämt.
Birk och Martin bråkade som småpojkar och när Martin förstod att Joakim tydligen fått klartecken om att ha sin mobil på i sitt rum blev det ett jävla liv. Martin skulle nu prompt också ha sin telefon på (hjärtavdelningen)! och Birk läxade upp honom över att han var ett sånt jätteego som nu dessutom skulle slå ut maskinerna på avdelningen.

Besöket fortsatte i samma anda med att syster C kom in och vi kunde genom hennes vita, tunna arbetsbyxor skymta, nej, inte undgå att se ett par orange/gröna brasilianstring- trosor och diskuterade ett bra tag huruvida det verkligen var ett bra val av klädsel på hjärtavdelningen.
Sen skulle såklart kameran upp och vi poserade och skrattade glatt och högljudt över Birk som vi bara fick fota utan huvud, mig som tog tillfället i akt att stå i centrum och skulle spela naughty nurse bredvid stackars Joakim som bara såg tröttare och tröttare ut och såklart över Martin som tycker att hela posera för Sias blogg grejen är ganska genant.
Miryan var den enda som upprätthöll en någorlunda mogen attityd förutom när djungeltrosan kom på tal för då blev det liv i luckan även hos henne.

Efter ett tag (ganska kort tag) förklarade Joakim att han verkligen behövde sova så vi lämnade, till allas lättnad, avdelningen på samma sätt som vi kom, högljutt.
Skämt och sido, Joakim mår helt ok med tanke på hans tillstånd och kommer att få ligga kvar över natten för observation men kommer att bli återställd. Han skrattade och skämtade lika mycket som vi andra och det verkade som om besöket uppskattades av honom.
Jag tror han ville att vi skulle gå så han kunde leka med sin nya Iphone4 eller ev. för att kunna ringa på syster djungeltrosa i lugn och ro.
Det var en trevlig förmiddag och det var mysigt att fira honom trots sjukhuset för vänner ska fira varandra så ofta det går.
Så grattis på födelsedagen Joakim!

Joakim


Joakim, Miryan, Martin & Birk?

Joakim, Jag, Martin & Birk?


Love/Sia

1 kommentar:

  1. Hahahahahaha, syster djungeltrosa...gud vad roligt!!! Verkligen inte lämplig klädsel på DEN avdelningen...hahahaha. Schyssta kompisar ni är, om jag låg på sjukhuset skulle det vara trevligt att ha er på besök any given day ostbågen.// kram jo

    SvaraRadera